onsdag 21. april 2010

Veske produksjonen...

til Nilsbuda er i full gong.
Denne er heilt ferdig :o)
Nydelig broderi om eg skal få sei det... Grått for og rosa skråband. Veldig nøgd med resultatet!

Nilsbuda var ein gong i tida ein butikk på Sæbø. Eg kan så vidt hugse den frå då eg var lita. No har ein gjeng funne ut at dei vil opne denne butikken att.  Denne gongen som ein somarbutikk med varer frå lokale kunstnarar, i alle slags former. Eg meldte meg sjølvsagt på! Eg var ikkje med frå starten av så ryddinga fekk eg ikkje vere med på... Men litt ting og tang låg att i den gamle disken og dei to store skriveborda som står i lokalet. Himmel så gøy! Else fann til og med ei halv 20 pakning Teddy med filter etter mannen sin. -den kasta ho ikkje. Den gamle renseriboka... kjempe artig. No har vi måla heile lokalet og ting byrjar og ta form. Dette er eit kjempespanande prosjekt som eg håpar eg får delta mykje i!

To halvferdige vesker

Den grøne har svart for og skal få turkis skråband rundt kanten. Det hadde dei sjølvsagt ikkje på butikken i Ørsta og Cathrine hadde ein plan for det som ho hadde att så det må nok vente til eg får lagt inn ei bestilling på S&S. Babuskaen manglar "alt", den skal få lilla for og marineblått skråband rundt kanten. Tenkjer dei vert veldig fine. Skal sjølvsagt lage fleire, men om dei vert heilt like veit eg ikkje enno, same but different...?

Handlenett men lokale motiv
Laga i lerret, bilete er printa ut speilvendt på t-shirt transfer og stroke på.
Motivet er frå Rognestøylen (som i forrige innlegg) mot Bondalsbakken.

Og meir skal det bli...
No må eg forøvrig prøve å fokusere litt meir på den komande store begivenheita her i garden, nemmelig konfirmasjon. 2. mai skal Sondre konfirmerast... Jepp. Lisje vennen hinna mor... he he med skjegg og grov stemme... Selskapet skal haldast på Rekkedal Gjestehus, men sjølv om vi kjem til duk- og dekka bord er det likavel ein del ting som må ordnast.
 
Akkurat no sit eg her
Dette er kosekroken på syrommet mitt. Eg er så heldig å ha eit syrom på 20 kvm! Her sit eg og lagar broderi, tenkjer og skriv og teinar idèar i boka mi. Rett og slett berre kosar meg. Godt å varmt med saudeskinn å sitte på. Og med laptoppen på fanget treng eg ikkje teppe... ;o)

Håpar det ikkje vert like lenge til vi bloggast att, men her går det som sagt for full rulle...

tirsdag 6. april 2010

Første hytteturen

2. påskedag og muligens årets siste skitur… Den gjekk til hytta på Rognestøylen i eit fantastisk påskevèr. Vi har aldri gått inn på ski før (fy skam på oss).
Vi brukte nøyaktig ein time frå vi kjøyrde heimafrå til vi tok av oss skina utanfor hytta, så ca 45 på ski…?
IMG_5159

Bonden måka uteplassen og vi rigga oss til med kaffi, saft og kanel i svingane. Deilig!
IMG_5106
Då eg skulle fyre opp for å varme vatn røykla eg heile hytta… host host… ja ja… etterkvart som røyken ga seg fekk eg godt varm vatn til å vaske litt her og der og røyklukta vart bytta ut med Grønsåpe-lukt.
Bonden fyrte opp grillen og etter at pølsene var fortært grilla (ei form for tørking???) han våte sokkar…

Sølve i farta
        Mellom nokre hytter var noko som kunne likne på ein hopp-bakke med ”landingsplass” på myra. 
                                 Forøvrig fint at den kan brukast til noko fornuftig for ellers er der berre vått…
Sander i farta


IMG_5201
Ikkje at eg er så veldig glad i å vere på bilete, unphotogenic me, men Bonden tok dette, var kanskje ikkje så verst… ;o)

Eg prøvde meg på blogging i Word, men fekk ikkje lasta opp bilete så no har eg lasta ned Windows Live Writer… Ikkje så mange muligheiter som Word, men eg får ihvertfall med bileta… Ser at eg ikkje vert heilt nøgd med LiveWriter heller så eg må forske litt vidare, men dersom nokon har eit tips vedrørande URL-adresse og kilde-URL i Word vert eg svært glad.

Då skal vel dei fleste av oss attende på jobb i morgon. Vi kan likavel trøste oss med at det vert ei kortare arbeidsveke enn vanlig og glede oss til ei ny helg.
Ynskjer deg ei god veke!
 
Klem Tonje

mandag 5. april 2010

Hexagon-tøflene…

…vart eg godt nøgd med og resultatet ser du her. 
Det første paret hadde eg eigentleg tenkt til meg sjøl, men etter toving passa dei til Sander… Solen er grå. 
Eg har brukt Trysilgarn frå Europris og heklekrok nr 3,5. Tova i maskin på 40 ° og 1200 sentrifugering i lag med ein hadduk. 

Mr Grøn (les Sølve) vart då grøn av misunning så då var det berre å lage eit par til. Han fekk stripa sole. 
Eg hadde dei på gutane når dei var våte for å tilpasse rett str og høgre/venstre tøffel. 
Vil anta at dei kan strekkast opp til ca str 36, gutane brukar 32 og 34. 

Sida sist har to personar i familen hatt bursdag, eg den 17. mars og Sander 2. april. 
Det han håpa å få mest av alt var mobiltelefon. Då han først nemte dette for fleire å sida (at den og den hadde fått) gjekk eg runda og spurte kva andre foreldre meinte var høvelig alder, vi endte på ni år som då var leeeenge til. Ja ja, så var den her då, 9-års dagen. Den kom fort, alt for fort! Eg kjente at eg ikkje var heilt komfortabel med situasjonen, men eit løfte er eit løfte…
 Den må også sjekkast på skitur.
Den nydelige Mariusgensaren han fekk med Besta (og Besten) i bursdagsgåve er allereide godt brukt.

Har prøvd meg med blogging frå Word. Greit nok, men bileta følger ikkje med. Nokon som kan gi meg eit hint kvifor? Såg nemmelig at dei var mange muligheiter med bildeform og liknande som eg gjerne kan tenke meg å teste ut.
Take care!