Jordbær og rabarbra med vaniljestang har blitt eit av mine favoritt syltetøy. Sist laga eg berre av to kilo bær, så det varte ikkje lenge... I dag brukte eg 3 kg jordbær, 3 kg rabarbra, 2 vaniljestenger, saft av ein sitron, 3 pk blå Jam og 2 kg sukker.
Eg hadde kjøpt 5 kg jordbær så dei siste to kiloane rørte eg med 500 gr sukker og ein pakke blå Certo. Det vart perfekt kosistens!
torsdag 23. juli 2009
Sylting
Etiketter:
På kjøkkenet
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Guri for eit deilig lager av godsaker du har fått deg. Eg har aldri smakt jordbær og rabarbrasyltetøy, men det høyrtes herleg ut.
SvarSlettOg sveler - det har eg berre smakt ein gong og likte det kjempegodt. Legg gjerne ut ei oppskrift med teskjeiforklaring.
Så mye godt syltetøy du har laget; du er flink. Gratulerer (eller slitan som vi sier i Bergen) med både ny sykkel og bil, de så lekre ut begge to. Fortsatt god sommer. Klem fra Jannicke
SvarSlett