søndag 15. november 2009

Tjukke pepperkaker

er desverre ingen favoritt...
Oppskrifta eg brukte fann eg i Allers sitt Julemagasin. Deiga vart hard og vanskelig å kjevle ut, muligens litt mindre kveitemjøl...? Eg brukte mikroen for å varme opp deiga slik at det vart mulig å kjevle den ut på ein OK måte.
Når deiga først vart kjevla ut var ungane ivrige. Ihvertfall ei lita stund. Det enda slik det stortsett gjer, eg vert ståande att åleine. Gutane ga først opp. Katrine var den som heldt ut lengst, men då ho høyrde snakk om traktorkjøyring var ho ikkje sein om å kome seg ut døra :o)

Resultatet:
Tjukke og med "rar" overflate. Ser ut som brune Julemanna.

Dei smakte uansett heilt greit og hadde sprø-heita som pepperkaker skal ha.
Så om du likar tjukke pepperkaker er dette oppskrifta for deg!
Eg kjem nok til å prøve ei anna... ;o)

3 kommentarer:

 1. Jeg får også sånne ruglete overflater på mine pepperkaker. Har aldri tenkt over det før du skriver det nå...hmm..

  Pepperkaker smaker best som deig, synes nå egentlig jeg da! Thihi

  SvarSlett
 2. hei hopp tonje.. huff.. nå er det pepperkakestri igjen.. jeg får også alltid tjukke og litt rare.. men vi pynter og spiser de som bare det.. hoho... flisene jeg har valgt til badet er sort sort og hvit hvit.. det synes jeg er viktig til denne type gulv.. ikke sort med spetter eller hvit med marmoreringer.. var også litt redd for at det skulle bli hardt.. men det ble det altså ikke ( synes jeg.. ) flisene måler 20x20 på gulvet.. Jeg angrer ikke og har ønsket meg slikt gulv i allefall i 20 år... Endelig!!! ha en deilig uke!!

  SvarSlett
 3. Hihi, så skjønne pepperkaker! Eg har verdas beste oppskrift på pepperaker, er berre å spørre viss du ikkje finn andre:)
  Klem Anne

  SvarSlett