tirsdag 9. februar 2010

Ikkje la pippane svelte

Dei slit no desse stakkars små fuglane, det er ikkje mykje mat dei finn i 13 minus og ein meter snø... Det er mykje bra å finne på buda, men eg tenkte eg skulle prøve meg litt sjøl.
 Kjøpte ein pakke av kvar av Solsikkefrø og Villfuglblanding.
Eg leita fram ei stor muffinsform, papirformer, jutetau og ein nykvessa blyant.
 
Fire av dei tenkte eg skulle henge opp-ned så der hadde eg knuten ned i forma, to skal henge rett veg, knuten på undersida. Det eg hadde for hand var Delfiafett. Eg har lest at nokre meinar det ikkje er ein favoritt blandt desse små, men det var altså det eg hadde for hand og i nøden spiser fanden fluer...

 Eg la lag på lag med solsikkefrø og villfuglblanding og fylte etter med smelta delfiafett. Var litt spent på om det smelta fettet rann igjennom formene. Det gjorde det heldigvis ikkje!
 Ei tørka marihøne fylde med... Eg la eit godt lag med solsikkefrø på toppen og fylte opp formene med delfiafett. Løyvde litt så det vart ein liten eksrta bonus-muffins også. Deretter sette eg dei i kjøleskapet til stivning.
 
Ferdig retultat. Ja ja, små gleder ;o)
Dei bør oppbevarast i kjøleskap eller kjølig til dei vert hengt ut. Eg gledar meg til i morgon når vi skal henge dei ut. Det gjenstår berre å sjå om pippne på Rekkedal likar maten eg har laga til dei. Det var forøvrig veldig koselig å lage dei. Eg kjøpte også ein pakke meisebollar, berre sånn i tilfelle... Tenkte eg skulle henge ut dei også så får vi sjå kva dei et først ;o)

 Hugs å mate pippane! 

8 kommentarer:

 1. Flinke du so laga pippemat. :-)
  Ned me oss gjenge det i solsikkefrø å meisebolla. Det e bænkers:-)

  Du? Teke du på dej syoppdrag?? Kjola til tre jenter? ;-)

  SvarSlett
 2. Fuglene må vi passe på , her lages det og fuglemat i mengder . Skal si det går unna .
  Solsikkefrø og viltfuglblanding, epler og brød .
  Det fylles på to ganger for dagen.
  De gir jo mye kos tilbake da.
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 3. Godt du tenker på dei små, hos meg har fuglene eplekakefest i dag. Ei misslykka kake etter bursdagsfeiring på gåren her. Rart det der at ei kake som pleier å bli kjempegod ikkje vil når det skal vere fest.
  Men småfuglene klager ikkje.

  Ønsker deg ei fin uke.
  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 4. takk for et flott tips! selv er jeg kjempeglad i småfuglene, og pleier å mate dem vinteren igjennom..men med ferdigkjøpte meiseboller og frø..men nå skal jeg prøve tipset ditt:)
  Fin blogg du har også, jeg la meg til som følger jeg for deg vil jeg gjerne følge videre.
  Klem fra Thea

  SvarSlett
 5. Så gøy. Her laget jeg nettopp hjemmelaget fuglehus av en melkekartong og akrylmaling.
  Ble ordentlig tøft og shabby chic :)

  SvarSlett
 6. Hei Tonje
  Så koselig og snilt at du tenker på de små pippene våre der ute ♥ Gratulerer så mye med Tilda – gaven du vant, den var superfin… og gratulere til Tina med bloggen Lykkelig som liten.. med det flotte sjalet du har laget… Likte godt ideen på tråsnellestativet som du har laget også, virkelig smart! Vi lo godt det du skrev ang bonden og spiker… syns vi ser dere ja ;o) Som du sikkert ser så fikk jeg til html kodene til slutt, men knota lenge… har litt opprydding og sikkert lit prøving og feiling med bilder fremover, men , men… Tusen takk for koselig hilsen og så må du hilse så masse tilbake. Er så utrolig kjekt å se bilder av barna… Hils å si at han er en flink bollebaker...Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Så heldige pipper som får spesial- lagde muffins! :)

  Klem

  SvarSlett
 8. Så morsomme muffinsene var, heldige fugler.
  Klem,M

  SvarSlett