mandag 12. oktober 2009

Haustferie

Som tidligare nemnt tok vi ein tur til Bergen i haustferien for å besøke Tante Kristina og Onkel John-Olav. Dei har kjøpt seg nytt hus sidan sist vi var på besøk så det måtte sjekkast ut.

Når vi frå bygda reiser til slike urbane strøk må vi sjekke ut diverse shoppingsenter og butikkar... Den eine butikken som er obligatorisk for meg er Stoff og Stil. Eg unte meg sjøl å ikkje spare så mykje så i tillegg til div stoff kjøpte eg også bokstavstempel, sjablongar, div strykemerker og tråd.

Kan muligens ane nokre av fargane på stoffa eg kjøpte...


Snart jul...

Home and Cottage var ein fantastisk butikk!

 Tusenlappane kunne såtte laust om eg hadde råd til det ;o) Dei var litt mellom sesongane, men noko greidde eg å kjøpe. Slike suppekoppar har eg ynskja meg lenge! Dei hadde òg med raude stjerner, trur eg må ha dei òg -til jul.  Kaffikanne-varmaren gledar eg meg til å sette fram til jul. Var òg ein tur innom Farmors Hus, men då hadde gutane våre veldig flinke veldig lenge så det vart ikkje handling der...denne gongen ;o)
Lysa kjøpte eg på ein anna butikk, dei er til lysestakane til Ane Marie.

Eikelandsosen
Laurdag tok vi turen til Eikelandsosen, heimstaden til Onkel John-Olav. Og jammen greidde eg ikkje å få spent av nokre kroner der også. På Fjord`n Senter ligg ein vakker butikk som heiter noko så enkelt som Velkommen.

Ho hadde godt utval i GreenGate. Muffinsformer og bakepapir som fint kan brukast til innpakning. Teen, Bestemors frukthave, fekk eg som smaksprøve. Kjempegod! Tusen takk!


Dette julepapiret fekk eg kjøpe ein liten rull av. Super koselig!
Ho hadde ellers masse fint, definitivt ein butikk eg skal tilbake til! Link til butikk-bloggen ligg til venstre på sida.

Systra mi si svigermor inviterte på risengrynsgraut og etterpå tok vi turen ned i fjøra til naustet deira.
For ein idyllisk stad!

Terje hadde laga til ei sen med ein stor sluk så han festa blåskjel på så ungane la på botnen og fekk fore småfisken. Kjempespennande! Sølve fikk ein fisk, men den datt av då han skulle ha den på land.


Bål og pølser.
 
Sølve sit under kaia og kosar seg med pølse.

Båttur

Terje hadde sett ut snik tidligare på dag, men dei fekk desverre ingenting. Veit eigentlig ikkje om det gjorde så mykje for ungane storkosa seg på båttur.Gutane hadde ein fantastisk dag og ville ikke attende til byen. Vi vart heldigvis ynskja velkomen tilbake seinare og den innbydinga vil vi halde på ;o)


7 kommentarer:

 1. Hei Tonje
  Takk for sist, og takk for koselig kommentar på siden min. Det var som vanlig veldig koselig å komme på besøk hos dere, synd det blir så lenge mellom hver gang.
  Så ut som dere hadde en kjempefin tur, både for deg og barna :o)
  Mye fint du fant da :) koselig å komme hjem med noe nytt til huset. Du må hilse så masse til mann og barn, så snakkes vi.
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Herlig med litt shopping innimellom. Er ingen stor shopper selv, noen ganger er det gøy. Du hadde jammen fått tak i masse fint!
  Ha en fin tirsdag!!

  SvarSlett
 3. Høyres ut som ein herleg haustferie!
  Nydelege ting du fekk tak i:)
  Ha ein flott dag!
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 4. Så koselig dere var innom!

  Synd dere ikke gav en lyd fra dere...
  Neste gang:)

  Stor klem fra Marie og Noah! :)

  SvarSlett
 5. Så flott blogg, og mange idyllsike bilder:-) Det så koslig ut...Håper du får en super dag...:-)

  SvarSlett
 6. Heisan! Skal si du har tatt for deg av hva Bergen kan by på:) Er så mye fint at det kan ta luven av en stakkar.Kos deg med alt det nye.
  Klem

  SvarSlett
 7. Hei Tonje, takk for melding. Koselig :o) Tacopizza er jo bare snadder... nam nam
  Håper dere alle har det bare bra og hils alle fra oss, også jentene som er på besøk.
  Klem fra Mette

  SvarSlett