lørdag 23. mai 2009

Store bakedagen

Eg fekk eit aldri så lite bakeanfall i dag. Her er nokre av ingrediensane til dagens bakst. Egga fekk eg låne av Svigers...den store planleggaren...meg Hadde først tenkt på sveler, men så kom eg på at eg også hadde lyst å lage ei Sitronkake. Dermed vart det begge deler. Sitronkakerøre og svelesteiking.
Rakk akkurat å ta bilete av for i neste sekund var svela på hjørnet vekk... Ferdig kake og resten av svelene...ennså lenge.
Sveler vert svært sjeldan servert ved bordet her i huset. Smør, sylte og sukker på benken og "svopp" så var nesten alle vekk...
Ferdig Sitronkake. Denne er berre kjempegod! Desse svarte prikkane (valmuefrø) gjer den litt ekstra spanande.
Oppskrifta meinar eg er frå Maison Mat og Vin, men eg fann den hjå Hannas Sjarmerende Gjenbruk.
Ha ein super laurdagskveld!

3 kommentarer:

 1. Hei,Tonje.Takk for hyggelig hilsen.Både kaken og svelene ser veldig fristende ut.Det hender jeg kjøper noen på Meny,men de er sannsynligvis ikke så gode som dine hjemmelagde. Ønsker deg en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 2. Det der så himla godt ut. Skjønner godt at de
  går raskt unna

  SvarSlett
 3. No prøvar eg for tredje gong å legge inn ein kommentar...

  Det var i Bondalen eg skulle ha vore i dag, forstår eg... Sitronkaka har eg også laga fleire gongar, og den er altlid ein suksess. Laga forresten eit innlegg om den på bloggen.

  Hadde planar om å lage sjokoladekake i dag (også den frå Hannas sjarmerende gjenbruk), men det var desse egga.... Orka ikkje endå ein tur inn til vik, så det får vente til ein annan dag!

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett