lørdag 5. desember 2009

Nissane mine...

og dei raude raude telyshaldareane har gjort sitt inntog i heimen. Ungane drikk julebrus over ein lav sko (-berre i helgane sjølsagt) og siste rest av bakinga håpar eg å få unda i helga.  Eigentlig brukar eg å leite fram alt til 1. advent, men i år er eg seint ute...
Nokre av nissane miner er større favorittar enn andre.

Denne har eg måla sjøl.
Han kan delast på midten og er eigentlig ei kakeboks, men hjå oss står han i stova fylt med Twist.

Det er eigentlig ikkje så mykje eg brukar å bake. Eg er så heldig å ha ei kjekk svigermor i nabohuset som kjem med sine faste sortar. Kvart år får vi smultringar, krumkaker og verdas beste løfser, og heimebaka flatbrød. Vips, 3 sortar klare ;o)
Desse luringane...

er berre supersøte! Skikkelige skoganissar, dei står alltid her ilag med vedaomnen.
Det er faktisk den til høgre som er størst, men det kom litt dårlig fram.

Ungane er veldig glade i julemannar og eg i peparkaker. Julemannane målar vi før vi steikjer dei, men peparkakene får pynten sin først no i helga. Melis og Nonstop er kjøpt inn.
Må vel lage eit par sortar til. Julekjeks, og kokostoppar kanskje...
Nokon som har ei godt forslag? Kva er din favoritt?

Dette søte paret...

er eit resultat av at eg vart sendt ut for å kjøpe blandevatn på eit julebord. Litt blandevatn og nissar til 300 kr stk var i bæreposen min...

Konfekt. Det likar vi (eg)! Mine faste konfektbitar er appelsin-marsipan med sjokoladeovertrekk, rom/rosin, sjokoladekarameller og seigemannar. Litt meir sporadisk er Sarah Bernard og anna marsipan. Eg elskar marsipan! Tenkte å prøve Pistasj-marsipan og kvit sjokolade. Laga du det i fjor Cathrine?

I vindauget på badet

sit denne nydelige saken. Han er berre så søt!


Det er vel ikkje til å stikke under ein stol at eg er ein nisse-person. Englane byrjar og å kome inn, men eg er mest nissar. Eg ar faktisk ikkje kjøpt meg nokon nye i år, men kontaterar at det berre er 5. desember enno. Ca 40 nissar er kome fram til no, det er sjølsagt alt forlite! Eg har nokre til eg ikkje har leita fram enno, men eg har enno plass til mange mange fleire.
Er passelig i rute med julegåvene òg. Om dei ikkje allereide er innkjøpt har eg stort sett ein plan for dei aller fleste. Dei vanskligaste har vore til gutane, men der har eg òg komt på ein god idè.

Eg har blitt flink. Før kjøpte eg ting til dei heile tida. Kle, leiker, spel, kva som helst. Nokre gongar fordi dei trengte det, men ofte berre for at eg hadde lyst å gi dei det. Det er det no heilt slutt på! Sjølsagt fekk dei nye jakker til vinteren fordi dei frå i fjor var for små og dei manglar absolutt ingenting, men ting som kan vente, får dei til jul.


Ynskjer alle ei kjempe god helg!


8 kommentarer:

 1. Så mange flotte nisser hos deg.
  Likte spesielt den du har malt. Drev med det for noen år siden jeg pg. Da ble det malt hele nissefamilier til alle sønnene mine.
  Har ikke så store plassen hos meg , så mesteparten av nisser er flyttet ut til barna.
  Her går det mest i engler.
  Ha en fin helg.
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei Tonje
  Takk for besøket hos meg.
  Oppskriften på biscotti-kakene ligger på høyre side i bloggen min. For noen flotte gutter du har som pynter kake og baker kringle. Drømmemenn!
  Ønsker deg en fin annen i advent.
  Klem fra Hanna

  SvarSlett
 3. MAnge fine nisser hos deg ;O) . For noen år siden malte jeg også på keramikk , jeg har malt et par andre varianter. Kommer på bloggen min bare jeg får pakket de frem ;) Ønsker deg en fin adventstid!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar. Ja tradisjoner er kanskje mest for voksne... eller vi som gleder/mimrer mest ... Ei filtemaskin ,syr ikke. Den "tover" forskjellig stoffer, garn ,ull o.l ned i et annet stoff.... skjønte du ?;O) . Istedefor å gjøre det for hånd , er det større(og raskere) muligheter med ei maskin . Hvis du ser på jeanettes-shop.blogspot.com , på en bru fleecekjole med kremhvit farget hjerte , så er det filtet fast.

  SvarSlett
 5. Hei Tonje
  Så koselig at du ville være med i konkurransen min :o) spennende... Så mange flotte nisser du har da!!! Her hos meg har de ennå ikke kommet frem... Har heller ikke fått bakt noe ennå, men er stort sett ferdig med julegavene... 2 igjen ;o) Ønsker dere alle en fortsatt fin søndag og advent - og hils så masse til svigers. Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Så koselege saker! skjønne nissar:)
  Pepperkakeoppskrifta har eg heilt gløymt, men tenkte å leggje den ut på bloggen min snart:)
  Klem Anne

  SvarSlett
 7. Hei Tonje
  Koselige bilder av et stort utvalg av nissemenn...i alle størrelser og fasonger. Den gamnle av piperensere er min type.
  Fortsatt god adventstid.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 8. Herlige nisser;) Flott den du hadde malt selv;) Jeg har ikke så mange nisser, men noen har sneket seg inn her også;) Lykke til med bakingen. Kjekt med svigermor som baker;) Jeg har ikke bakt noe som helst så langt;) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett