søndag 14. juni 2009

Sylte...og litt til

I går tenkte eg at eg skulle lage rabarbra-sylte.
Så eg gjekk ut å plukka nokre stilkar, skrella dei og la dei i vatn.
Før eg skulle begynne måtte eg berre sjekke om det var nokre oppdaterte bloggar, og det var det. Synnøve hadde laga favorittsylta si, Rabarbra og Jordbær-sylte. NAM, tenkte eg og heiv meg i bilen for å kjøpe Jordbær (HURRA for søndagsopne butikkar!)
Sylta vart kanon god!. Brukte "stapparen" min til slutt for å få vekk dei fleste klumpane. Slåtten har starta her hjå oss i høglandet (nesten 200 m.o.h. he he). Bilete er tatt frå varandaen vår. Vi høyrer godt når Bonden bommar når han skal koble på forhaustaren ;o) Høyrer vi skiveslåmasking og pick-up vogn...?
For å lette på frustrasjonen tok eg med meg dette brettet ned i løda. Kven kan vel stå imot nysteikte sveler og nykokt sylte? Ingen! :o)

5 kommentarer:

 1. Hei,Tonje. Sveler er nam,nam.Må si at jeg er imponert over at du lager syltetøy selv.Hjemmelaget er best,men det er så sjelden jeg lager selv.Håper sommervarmen kommer til dere også.

  SvarSlett
 2. Hei på deg Tonje! Takk for koselig kommentar hos meg, så artig at du prøvde ut syltetøyet med jordbær :) Er absolutt en av mine favoritter, og kan tenke meg det var ekstra godt på sveler også, nam... Ha en fortsatt fin dag :) Synnøve

  SvarSlett
 3. Hei Tonje og takk for sist. Fikk mye inspirasjon, god mat og trivelig selskap når vi var hos dere - det var kjempe koselig.
  jeg har ikke fått satt meg inn i hjemmesiden min, blir snart tenker jeg.

  Ble inspirert igjen jeg når jeg så at du har laget syltetøy.. det så utrolig godt ut.

  Hils "gutta" fra oss

  Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Hei! Kva er mailadressa di? :) Har eit spm til deh :)

  SvarSlett
 5. Ps. Kan du sende meg ein beskjed på facebook? Eller ein mail? lmkorsfur@hotmail.com

  SvarSlett