Jordbær og rabarbra med vaniljestang har blitt eit av mine favoritt syltetøy. Sist laga eg berre av to kilo bær, så det varte ikkje lenge... I dag brukte eg 3 kg jordbær, 3 kg rabarbra, 2 vaniljestenger, saft av ein sitron, 3 pk blå Jam og 2 kg sukker.Eg hadde kjøpt 5 kg jordbær så dei siste to kiloane rørte eg med 500 gr sukker og ein pakke blå Certo. Det vart perfekt kosistens!
Det vart tilsaman 16 og eit halvt glas Jorbær/Rabarbrasylte i varierte glasstr og 6 beger og 3 glas med rørt jordbærsylte.
Kjenner at eg gledar meg til å smake, gjerne med nysteikte sveler...
Skal tru om vi har i heile vinter...tvilar sterkt, men det vert nok meir syltelaging utover hausten tenkjer eg. Så då skulle eg berre hatt eit ekstra kjøleskap til oppbevaring..
Guri for eit deilig lager av godsaker du har fått deg. Eg har aldri smakt jordbær og rabarbrasyltetøy, men det høyrtes herleg ut.
SvarSlettOg sveler - det har eg berre smakt ein gong og likte det kjempegodt. Legg gjerne ut ei oppskrift med teskjeiforklaring.
Så mye godt syltetøy du har laget; du er flink. Gratulerer (eller slitan som vi sier i Bergen) med både ny sykkel og bil, de så lekre ut begge to. Fortsatt god sommer. Klem fra Jannicke
SvarSlett